Ga hier terug naar de homepage
Over Tempel Kroon Luchters Restauratie en Ambacht De Geschiedenis van de Kroonluchter Levering Klassieke kroonluchters Contact met Tempel Kroonluchters

Over Tempel Kroonluchters

Schitterend vakmanschap!
Kroonluchters repareren. Dat is de passie van Gijs van den Tempel. Voor vele antiekzaken, veilinghuizen en particulieren restaureerde hij reeds de meest uiteenlopende soorten kroonluchters. Daarnaast voerde Tempel Kroonluchters restauratie-opdrachten uit voor het Kabinet van de Koningin, het ministerie van Defensie en de Rijksgebouwendienst. Hierbij ging het onder meer om kroonluchters in de Eerste en Tweede Kamer, Paleis Soestdijk en het stadhuis van Leeuwarden. De kenmerken van Tempel Kroonluchters zijn: kwaliteit, vakmanschap, professionaliteit en servicegerichtheid.

Het gaat bij Tempel Kroonluchters echter niet alleen om restauratie. Er worden ook antieke en nieuwe kroonluchters verkocht, die een klassieke uitstraling als gemeenschappelijk kenmerk hebben. Er hangen klassieke kroonluchters in de sfeervolle zaak, maar het is ook mogelijk om een zoekopdracht te geven om een bepaald type kroonluchter aan te schaffen. Voor de nieuwe kroonluchters kan men bij Tempel Kroonluchters een keuze maken uit de topcollecties van het Franse Baccara, het Ierse Waterford en uit Boheemse kronen.
Gijs van den Tempel is sinds 1989 werkzaam als zelfstandig kroonluchterrestaurateur. Het is niet vreemd dat hij dit vak inrolde, want Gijs van den Tempel heeft iets met antiek. Op zijn twaalfde leerde hij in zijn toenmalige woonplaats een antiquair kennen die hij na schooltijd ging helpen met het restaureren van klokken, meubels en andere antiquiteiten. Op een gegeven moment kwam Van den Tempel via een vriend toch weer in de antiekwereld terecht. Er moest in zijn ogen een markt zijn voor het repareren van kroonluchters. Dat bleek een goede gedachte, want sinds hij met zijn eigen bedrijf begon heeft hij nooit zonder werk gezeten. Ondertussen is Tempel Kroonluchters bij een steeds grotere groep mensen bekend geraakt, zoals bij de antiekzaken in en rond Amsterdam, bij particulieren en instellingen en diensten als de Rijksgebouwendienst.